3.5 C
Botoșani
miercuri, 21 februarie 2024

Botoşăneanca Mihaela Mihai a preluat conducerea DNA Suceava. VEZI care sunt priorităţile ei

News Procurorului Mihaela Mihai, proaspăt instalată în funcţia de şef al Serviciului Teritorial Suceava al Direcţiei Naţionale Anticorupţie nu îi va fi uşor, după ce structura pe care o conduce a fost depopulată.

Fostul şef, Constantin Martin s-a întors la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Suceava, Marius Surdu s-a dus şi el la Parchetul de pe lângă Tribunal iar la jumătatea acestei luni, ultimul procuror “valid”, cu experienţă în domeniu, Ionel Toma, a decis să se întoarcă la vechiul loc de muncă, procuror de asemenea la Parchetul de pe lângă Tribunal. Procurorul şef Mihaela Mihai se poate baza în acest moment doar pe un procuror delegate de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel, Simona Ghica, ce îi ţine locul, până la revenirea din concediu de maternitate a titularei Luminiţa Leonte.
Cu energie maximă, optimism, zâmbet pe buze şi pusă hotârât pe treabă, tânărul procuror care a condus până la sfârşitul lunii trecute, înainte să fie numită şef serviciu territorial DNA Suceava, a condus mai bine de un an şi jumătate, cu rezultate excelente Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani. Experienţa dobândită în peste zece ani de magistratură şi pofta de muncă o determină să privească cu optimism munca ce o aşteaptă.

“Am preluat această funcţie cu gândul să confirm aşteptările celor care au încredere în mine, să obţin rezultate bune pe linia luptei împotriva corupţiei şi să îmi fac, pur şi simplu, treaba. Prioritatea numărul unu este să-mi formez o echipă cu care să pot lucra pentru că este necesară eficientizarea luptei împotriva corupţiei nu numai la nivelul judeţelor Suceava şi Botoşani ci şi în întreaga ţară. Prioritatea numărul doi este finalizarea dosarelor vechi şi foarte vechi care sunt pe rolul insituţiei. Acolo unde pot fi emise rechizitorii aceste dosare vor fi cele dintâi analizate iar acolo unde anchetele sunt în curs de desfăşurare va trebui eficientiză munca în echipa formată din procuror şi poliţist judiciar, pentru a se ajunge la o finalitate. Imi doresc să am anchete cât mai multe care să fie finalizate cu dovedirea vinovăţiei celor cercetaţi, să valorific în modul cel mai eficient toate sesizările care vin de la structuri sau de la alte instituţii care ţin de competenţa DNA. Să mă ajute Dumnezeu să fiu sănătoasă şi să pot confirma aşteptările”, ne-a declarat procurorul şef, Mihaela Mihai.

Citeşte mai mult pe Obiectiv de Suceava

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

257 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
ULTIMA ORA