-2.2 C
Botoșani
luni, 30 ianuarie 2023

BOMBARDAMENT la marginea municipiului Botoşani. Mai bine de 10 minute s-a tras cu tunurile FOTO

demonstratie unitate militara (5)

O demonstraţie făcută de reprezentanţii Ministerului Apărării Naţionale din Botoşani, a creat panică într-o bună parte din municipiu. În jurul orei 13.30 militarii botoşăneni au început să tragă cu tunurile în poligonul din zona unităţii militare de pe strada Petru Rareş.

„Când au început să tragă cu tunurile, nu ştiam ce se întâmplă. Copilul s-a speriat. Am ieşit afară şi am văzut cum trăgeau. Nu ştiu ce se întâmplă. Se pregătesc de război? Când fac astfel de acţiuni, ar trebui să anunţe. Sunt copii. Unii copii sunt singuri acasă”, ne-a spus unul dintre botoşănenii care locuiesc în cartierul ANL Bucovina.

Ulterior, reprezentanţii MApN au emis un comunicat de presă în care se preciza: Astăzi, 30 martie 2015, la Batalionul 335 Artilerie „Alexandru cel Bun”, s-a desfăşurat un ceremonial militar şi religios prilejuit de aniversarea a 20 de ani de la înfiinţarea unităţii.

În cadrul evenimentului, s-au prezentat exerciţii demonstrative oficialităţilor militare şi civile, exerciţii în cadrul cărora s-au executat trageri de manevră cu armamentul de infanterie şi cu tehnica de artilerie din dotare.

Batalionul 335 Artilerie „Alexandru cel Bun” face parte în prezent din Brigada 15 Mecanizată „Podu Înalt” şi provine din Brigada 33 Mecanizată, care a avut locaţia în municipiul Botoşani, unitatea fiind continuatoarea tradiţiilor de luptă a acesteia.

demonstratie unitate militara (1) demonstratie unitate militara (4) demonstratie unitate militara (3) demonstratie unitate militara (2)

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA