33.4 C
Botoșani
duminică, 14 iulie 2024

BOMBĂ. Un primar din PSD Botoşani va candida ca independent la alegerile din 2016

primari psd

În toamna anului trecut, Partidul Social Democrat Liberal a avut o campanile agresivă de racolare a primarilor din PNL şi fostul PDL. Li s-au promis multe pentru a trece la PSD şi pentru a se implica în campania de la prezidenţiale. După ce Victor Ponta a pierdut alegerile, aceşti primari nu au mai avut parte de proiectele promise de către social democraţi iar acum se gândesc să nu mai candideze din partea PSD la următoarele alegeri locale, programate în iunie 2016.

Unul dintre cei dezamăgiţi este Dumitru Chelariu, primarul comunei Pomârla. El spune că ia foarte serios în calcul să candideze ca independent la următoarele alegeri locale.

“Oricum duceam aceste proiecte la capăt. Eu mi-am făcut treaba şi proiectele sunt pe făgaşul bun. Dezamăgirea vine din atitudinea tuturor politicienilor. Odată cu intrarea justiţiei în plin, o să avem o altă abordare. Nu ne vom mai uita la parlamentari ca la nişte Dumnezei. Probabil se vor aşeza lucrurile şi vom putea accede toţi la anumite programe. În aceşti 20 de ani ţi se dădea doar dacă făceai parte dintr-o anumită grupare. Nu vine politica să-ţi facă proiectele dar au ac de cojocul tău şi îţi pot încetini paşii. Asta este temerea unui primar care îşi face proiectele. Noi nu putem autonomie locală. Eu personal vreau să fiu lăsat să lucrez”, a spus Dumitru Chelariu care a adăugat:

chelariudumitru512

“Respect oamenii din toate partidele, sunt mulţi oameni profesionişti. Am rămas şi voi rămâne bun prieten cu toţi cei care mi-au ajutat comuna. O spun public, dacă unul dintre prietenii mei ar candida pentru o funcţie gen preşedinte de Consiliu Judeţean, nu aş ezita să-i ajut, indiferent de postura mea politică. Eu aşa gândesc în momentul acesta. Trebuie să aducem profesionişti. Nu contează că este de la PNL, PSD sau alte partide. Nu este mare mare lucru să fiu al doilea independent din judeţul Botoşani. Vreau să lucrez cu toată lumea. Pe mine mă interesează doar comunitate şi nu mă duc la un partid pentru beneficii personale”.

O altă dezamăgire a primarului comunei Pomârla este legată de activitatea parlamentarilor şi de faptul că aceştia şi-au votat pensii de zeci de milioane de euro în condiţiile în care erau multe alte priorităţi.

“După trei mandate, m-am obişnuit să mă uit în curtea mea, să văd ce probleme am şi să nu îmi consum energia cu lucruri inutile. Dacă parlamentarii noştrii au înţeles că cea mai stringentă problemă este pensia lor, în acest moment când ţara are nevoie de foarte multe lucruri, e clar cu cine avem de a face. Nu spun că nu ar trebui să beneficieze de o remuneraţie corectă dar corectă înseamnă în urma faptrului că aduci performanţă”, a afirmat primarul comunei Pomârla.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA