3 C
Botoșani
vineri, 1 decembrie 2023

Bombă de aruncător găsită în gospodăria unui localnic din Ştefăneşti

proiectil

Descoperire mai puţin obişnuită astăzi, la Bobuleşti (oraşul Ştefăneşti), unde un bărbat a găsit un element de muniţie în timp ce făcea curăţenie în spatele unor anexe din gospodărie.

Miercuri, 25 martie 2015, acesta s-a mutat cu chirie în locuinţa respectivă. În această dimineaţă, a început să facă ordine în curte. În spatele unei magazii, sub mai multe resturi vegetale, a descoperit o bombă de aruncător.

Realizând pericolul, s-a oprit din lucru şi a solicitat ajutorul pirotehnicienilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Nicolae Iorga” al Judeţului Botoşani.

Echipa pirotehnică a stabilit că este vorba de o bombă de aruncător, cal. 120 mm , cu focosul şi mecanismele de aprindere armate, care putea exploda la orice acţiune mecanică.

Muniţia a fost ridicată şi transportată în poligonul de la Copălău în vederea distrugerii la o dată ulterioară.

Pirotehnicienii botoşăneni reamintesc cetăţenilor că, în cazul în care descoperă muniţie rămasă neexplodată, să nu atingă aceste elemente, să nu le lovească sau să le mişte din locul în care au fost găsite, să nu încerce să demonteze componentele muniţiei sau să le ridice, transporte sau depoziteze în locuinţe, la locul de muncă ori în depozite de fier vechi, să anunţe ISU sau Poliţia prin telefonul de urgenţă 112 pentru a interveni în vederea ridicării şi neutralizării acestor elemente.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA