19.3 C
Botoșani
miercuri, 10 august 2022

Bolile grave declanșate de smartphone

telefon mobil foto realitatea

Utilizarea constantă și exagerată a telefonului este cauza multor boli și dereglări ale organismului uman, după cum se știe. Și da, printe altele, se poate ajunge și la cancer.

Prietenul care te înjunghie pe la spate
Undele electromagnetice emise și recepționate de telefon provoacă daune fizice pe termen lung, în primul rând asupra sistemului nervos central. Lucru extrem de grav, dacă stăm să ne gândim că acesta este cel care controlează absolut tot ce se întâmplă în corpul uman. Deci fie că îl folosești sau doar îl ții asupra ta, răul provocat este o certitudine.
Din păcate, pe lângă sistemului nervos central, la fel de puternic afectate sunt aparatul reproducător și sistemul endocrin. Alarmant este faptul că nu e deloc ușor să depistezi pericolele uzului prelungit al telefonului mobil. Așa că… mai bine le prevenim, pe cât posibil!
Cel mai neindicat loc în care să ții smartphone-ul
Fie că o recunosc sau nu, utilizatorii au încredere totală în gadget-urile pe care le dețin, nu cred și nu realizează că le fac rău. Din nefericire, știința spune altceva.
Leucemie, dereglări hormonale, cancer cerebral, degenerarea progresivă a sistemului nervos central – acesta sunt doar o parte din problemele cu care te poți confrunta.
Dacă bănuiam asta, acum oamenii de știință o confirmă: buzunarul este cel mai prost loc în care să îți ții smartphone-ul. Și asta nu din grijă pentru ce ar putea păți telefonul în cauză – zgârieturi etc.- , ci exclusiv pentru sănătatea proprietarului.

Sursa: unica.ro

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA