-4.4 C
Botoșani
duminică, 5 februarie 2023

Bogdan Suruciuc, inspector școlar general IȘJ Botoșani: “Anul școlar se reia fizic pentru…”

Inspectorul școlar general al IȘJ Botoșani a venit cu precizări cu privire la reluarea cursurilor în unitățile de învățământ din municipiu și județ. El a precizat că în toate școlile, cursurile vor fi reluate în format fizic și a făcut un apel către directorii unităților de învățământ să asigure condiții elevilor.

“De luni, 9 ianuarie 2023 elevii revin la cursuri. În urma unei videoconferințe la care am participat alături de toți inspectorii școlari generali din țară, am transmis către directorii unităților de învățământ mesajul ministrul Educației, Ligia Deca. Anul școlar se reia fizic pentru toți elevii. Am transmis directorilor să asigure agent termic cu temperaturi corespunzătoare pentru copii, iar asta, după ce mai mulți părinți și colegi mi-au sesizat că în municipiu sunt școli cu temperaturi de 16 – 17 grade și consider că nu este normal ca elevii să stea în clase cu hainele cu care vin de afară.

De asemenea, fiecare consiliu de administrație din fiecare unitate de învățământ trebuie să asigure calendarul pentru Programul „Săptămâna Verde” și Programul național ”Școala Altfel” pentru perioada 27 februarie – 16 iunie 2023 condiționalitatea principală fiind ca aceste activități să fie organizate în cinci zile consecutive și să fie diferențiate una de cealaltă. Mult succes în 2023 atât pentru elevi cât și pentru cadrele didactice!”, a precizat Bogdan Suruciuc.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here
ULTIMA ORA