25.4 C
Botoșani
joi, 11 august 2022

Bogdan Buhăianu: “Îi mai acordăm încă o șansă domnului Toma”

După alegerile locale din toamna trecută, șefii PSD și Pro România au bătut palma pentru o alianță în Consiliul Local Botoșani. Liviu Toma, singurul consilier local al Pro România, a fost ales viceprimar al municipiului Botoșani iar social democrații aveau astfel majoritate.

Alianța de stânga din CL nu a durat nici jumătate de an. Liviu Toma s-a răzgândit și nu a mai fost de acord să voteze tot ce au propus social democrații. Ba din contra, el pare să încline balanța către tabăra PNL-USR.

Reprezentanții PSD au reacționat și i-au dat un ultimatum viceprimarului Liviu Toma.

„Poziția domnului Liviu Toma ne dezamăgește foarte tare. O perioadă a fost de stânga, se pare că a schimbat eșichierul politic și a trecut pe partea dreaptă. Am înțeles că nu este total decizia dumnealui și că sunt și alte persoane implicate în acest joc politic. Îi mai acordăm o șansă să vină alături de noi și să lucrăm împreună pentru binele botoșănenilor”, a precizat viceprimarul Bogdan Buhăianu.

Social democrații se gândesc chiar la schimbarea viceprimarului Liviu Toma dar pentru a reuși au nevoie de voturile liberalilor.

„Nu s-a discutat dar există această posibilitate. În momentul în care cineva nu este alături de tine și nu împărtășește viziunea ta politică și administrativă… El că nu împărtășește viziunea noastră de astăzi. Am pornit pe un drum și din păcate el s-a pierdut pe drum”, a adăugat Bogdan Buhăianu.

CA decis de instanță

Telenovela numirii membrilor Consiliului de Administrație al Eltrans continuă și se pare că se va ajunge în instanță. Reprezentanții PSD nu sunt de acord cu persoanele desemnate de o firmă independentă deoarece majoritatea sunt liberali.

“O să contestăm în instanță organizarea concursului la Eltrans pentru că nu s-a respectat cronologia termenelor, a actelor. A participat la concurs și o juristă. Pe lista scurtă este și Victor Ivănescu iar în condițiile de concurs scrie că nu poate fi în consiliul de administrație niciun fost sau actual director. În plus, această firmă independentă trebuia să consulte autoritatea publică cu privire la condițiile de concurs”, a mai spus Bogdan Buhăianu.

 

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here


ULTIMA ORA