26.6 C
Botoșani
marți, 23 iulie 2024

BOC i-a luat-o înainte lui PORTARIUC cu TRENUL DE MARE VITEZĂ. Vrea să cheltuiască 168 de milioane de euro pe proiectul SF

tren suspendat

În urmă cu vreo doi ani, primarul Ovidiu Portariuc anunţa cu mare fast nişte proiecte SF. Printre ele se număra şi un tren de mare viteză între Botoşani şi Suceava. După ce a fost ironizat de mai multe persoane, începând de la politicieni şi până la botoşăneanul de rând, Portariuc nu a mai vorbit de TRENUL DE MARE VITEZĂ.

Între timp, a ieşit la rampă primarul Clujului care vrea şi el un astfel de proiect SF. La Portariuc era vorba doar de dorinţă dar Emil Boc este mai hotărât şi a început chiar să cheltuiască bani din bugetul local pentru studii.

Autorităţile din Cluj-Napoca vor investi în 2015 sume importante de bani pentru studiile unor proiecte considerate SF: „trenul suspendat de mare viteză” şi „Someşul navigabil”, scrie someseanul.ro.

Conform primului proiect, linia ferată suspendată la 12 metri înălţime ar face legătura între zona industrială şi cel mai mare cartier al Clujului. Proiectul trenului suspendat de mare viteză este estimat la 168 de milioane de euro, având în vedere că un singur kilometru de cale ferată pentru trenul suspendat costă 14 milioane de euro.

Citeşte mai mult pe Gândul.info 

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA