17.2 C
Botoșani
miercuri, 10 august 2022

BNR derulează un program pilot denumit „Leul digital”

Banca Naţională a României derulează un program pilot, dezvoltat într-un mediu închis de testare.

Scopul este acela de a obţine o mai bună înţelegere a conceptelor referitoare la aspecte tehnice, de securitate şi juridice, precum şi a implicaţiilor de politică referitoare la potenţiala emitere a leului digital.

În medie 69% dintre consumatori, atat din România cat şi din ţările din regiune, şi-ar dori să poată transforma criptomonedele în cash la orice ATM.

Banca Naţională a României derulează un program pilot, dezvoltat într-un mediu închis de testare, pentru a obţine o mai bună înţelegere a conceptelor referitoare la aspecte tehnice, de securitate şi juridice, precum şi a implicaţiilor de politică referitoare la potenţiala emitere a leului digital.

Mai multe detalii vor fi prezentate in premieră la Banking 4.0, conferinţă care va avea loc la începutul spătămânii viitoare şi care va analiza oportunităţile oferite de tehnologia blockchain în noua economie web 3.0, atât pentru bănci si alti jucători instituţionali, cât şi pentru cetăţean, totul din perspectiva serviciilor financiare şi de plăţi, anunţă organizatorii conferinţei, într-un comunicat.

În premieră, în cadrul conferinţei se va desfăsura o competiţie de proiecte care au la bază tehnologia blockchain. Cele mai relevante proiecte au fost selectate şi un juriu international va determina care dintre ele este cel mai promiţător.

În medie 69% dintre consumatori, atat din România cat şi din ţările din regiune, şi-ar dori să poată transforma criptomonedele în cash la orice ATM, potrivit unei cercetări de piaţă realizate de iSenseSolutions la solicitarea NOCASH.

Citește mai mult pe AlephNews

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here
ULTIMA ORA