1.2 C
Botoșani
joi, 22 februarie 2024

Blocati in spital din cauza drumurilor înzăpezite

News Din cauza drumurilor inzapezite din judetul Botosani, cativa zeci de bolnavi au fost nevoiti sa ramana spitalizati la Mavromati pentru ca nu au cu ce ajunge la casele lor. Oamenii s-au internat inainte ca drumurile sa fie blocate de troiene si acum s-au trezit cu nu pot sa mearga acasa.

Ei stau de nevoie in saloane, unde primesc hrana si isi iau medicatia prescrisa de medic. Sunt in jur de 30 de persoane in aceasta situatie. Pacientii provin din mediul rural, din zonele in care drumurile au ramas inca inchise. Cele mai multe cazuri se regasesc atat pe sectia de ortopedie, cat si pe interne.

"Temperaturile scazute, zapada, dar si unele drumuri infundate au aglomerat si supraaglomerat o parte din sectiile si compartimentele Spitalului Judetean de Urgenta, in mod special sectia de ortopedie care functioneaza la capacitate maxima avand in vedere si faptul ca s-au mai temporizat si externarile datorita unor drumuri nepracticabile. Speram ca situatia se se imbunatateasca, pentru ca oamenii sa poata merge la familile lor", a spus Ioan Asaftei, director de ingrijiri Spitalul Judetean de Urgenta.

Spitalul este aglomerat in ansambul lui si din cauza numarului mare de internari care s-au facut prin Unitatea de Primire Urgente. In ultimele zile, peste 70 de botosaneniau fost spitalizati. Cei mai multi dintre acestia au cazut pe gheata si si-au rupt mainile sau picioarele. Iar alti, sase oameni fara adapost au fost spitalizati dupa ce s-au prezentat in camera de garda cu degeraturi.

Avand in vedere ca situatia de pe drumuri a inceput sa se imbunatateasca, cel mai probabil in zilele urmatoare, si pacientii care locuiesc in satele indepartate din judetul Botosani sa poata ajunge acasa.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

12 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
ULTIMA ORA