33.4 C
Botoșani
duminică, 14 iulie 2024

Bisericile din Botoşani au fost verificate de pompieri

biserica

În perioada 24 martie – 09 aprilie, pompierii botoşăneni au efectuat controale de prevenire a incendiilor la bisericile şi mănăstirile din judeţ.

Scopul a fost de înlăturare a cauzelor potenţial generatoare de incendiu cum ar fi instalaţiile electrice şi cele de încălzire cu improvizaţii. S-a urmărit, totodată, şi instruirea personalului pentru intervenţia în cazul producerii unui incendiu.

Pe timpul controalelor, inspectorii de prevenire au constatat abateri de la legislaţia în domeniul situaţiilor de urgenţă respectiv, neverificarea periodică a stingătoarelor din dotare prin firme specializate la expirarea perioadei de garanţie sau a instalaţiilor paratrăsnet, exploatarea instalaţiilor electrice cu defecţiuni sau improvizaţii, dotarea incompletă a panourilor de incendiu cu accesoriile p.s.i specifice (găleţi, lopeţi, târnăcoape, căngi), neîntocmirea şi neafişarea planului de evacuare în caz de incendiu, nemarcarea căilor de evacuare cu indicatoare de orientare astfel încât traseul acestora să poată fi recunoscut cu uşurinţă de către utilizatori. Pentru încălcările grave  ale legislaţiei în domeniu au fost aplicate 12  avertismente.

În Noaptea de Înviere, pompierii botoşăneni vor executa, la lăcaşele de cult, acţiuni de supraveghere a respectării măsurilor de prevenire a incendiilor, în special de către credincioşi, dar şi de asigurare a intervenţiei operative în cazul producerii unor situaţii de urgenţă.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA