10.5 C
Botoșani
sâmbătă, 24 februarie 2024

Biserica, in pragul unui urias scandal intern. Preotii s-au revoltat dupa ce li s-a marit cota de vanzari pentru Sarbatori

biserica

Mocneste un nou scandal in sanul bisericii ortodoxe. Se intampla in judetul Arges, unde preotilor li s-ar fi marit exagerat cota de calendare si lumanari, pe care ar trebui sa le vanda pana la Craciun.

Depasiti si revoltati de situatie, unii dintre cei vizati isi acuza superiorii ca au transformat casa domnului intr-o afacere. Se tem insa sa vorbeasca in public, ca sa nu fie caterisiti.

Unul dintre preoti a fotografiat cateva pagini din documentatia inaintata de superiori.

Omul si-a dat seama ca nu va putea vinde niciodata atatea calendare, carti religioase si lumanari. Mai exact spune preotul directivele doar pentru protoieria Pitesti, care are in subordine o suta de parohii sunt exagerate: 20.000 de calendare de perete, 36.000 de calendare de birou, agende si calendare anuale. Cu 30% mai multe apreciza parintele, fata de „cota” de anul trecut. Toate ar trebui sa produca incasari de peste 300.000 de lei.

Primarul unei comune din apropierea Pitestiului spune ca a aflat si el de la preoti de noua „obligatie” pe care o au acestia.

Citeşte mai mult pe Ştirile Pro TV

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA