23.9 C
Botoșani
marți, 25 iunie 2024

BIROCRAŢIE Angajaţii Eltrans şi Microbuzul pierd timpul pentru a elibera adeverinţe inutile

News Primăria municipiului va cheltui în acest an câteva miliarde de lei vechi pentru un nou site, pentru o aplicaţie inutilă şi alte aberaţii. În schimb, nu există o bază de date electrică a beneficiarilor de abonamente gratuite la transportul local.

O persoană care solicită abonament la maxi taxi trebuie să vină la sediul Eltrans pentru a obţine o adeverinţă. Angajaţii Eltrans trebuie să caute în baza de date şi să vadă dacă respectiva persoană are abonament gratuit la transportul cu tramvaiul. Conform legii, o persoană nu poate beneficia de abonament gratuit pe două mijloace de transport. Practic, angajaţii celor două societăţi pierd foarte multe zile doar pentru a elebera aceste adeverinţă. La ora actuală sunt 9700 de pensionari şi 2400 de elevi care beneficiază de abonamente subvenţionate.

„Am eliberat vreo 450 de adeverinţe pentru Microbuzul. Nu ştiu dacă aceştia au avut vreodată abonament la noi. Majoritatea sunt din Tulbureni. În secolul XXI ne pun să dăm adeverinţe. Merg cei 2500 de elevi la Microbuzul? Cine stă să le elibereze acolo? E o firmă privată. Acolo este o persoană care face contabilitate, personal, secretariat. Am vorbit cu cei de la primărie să facă o platformă în care să avem acces noi şi cei de la Microbuzele”, a spus Victor Ivănescu, director adjunct al Eltrans.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

97 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMA ORA