26.6 C
Botoșani
marți, 23 iulie 2024

BEREA LA DRAFT, ieftinită printr-un amendament al Codului Fiscal. TVA se reduce pentru acest tip de băutură

bere halba

Un amendament al Codului Fiscal, adoptat de deputaţi, va duce la ieftinirea berii la draft, după ce un deputat a propus scăderea TVA-ului pentru acest tip de alcool. Camera Deputaţilor a adoptat, miercuri, în unanimitate, Ordonanţa de urgenţă 6/2015 care reduce TVA pentru produsele alimentare de la 24% la 9%, în proiectul votat fiind inclus şi acest amendament.

Proiectul, adoptat de deputaţi, prevede reducerea cotei TVA la 9% de la 1 iunie 2015, pentru livrarea următoarelor bunuri: alimente, băuturi, cu excepţia băuturilor alcoolice, destinate consumului uman şi animal, animale şi păsări vii din specii domestice, seminţe, plante şi ingrediente utilizate în mod normal în prepararea alimentelor, produse utilizate în mod normal pentru a completa sau înlocui alimentele, precum şi pentru serviciile de restaurant şi de catering.
În proiect a fost inclus şi un amendament care prevede reducerea cotei de TVA la 9% şi pentru berea la draft, potrivit raportului asupra proiectului de lege privind modificarea Codului fiscal, adoptat în Comisia de buget-finanţe şi validat de plenul Camerei.
Modificarea a fost propusă de deputatul Adrian Merka, membru al Comisiei pentru buget, finanţe şi bănci a Camerei Deputaţilor.
„S-ar putea colecta mai multe venituri prin creşterea vânzărilor de bere la draft, întrucât adaosul comercial este mai mare în HORECA, iar noi locuri de muncă vor putea fi create, mai ales pentru categorii defavorizate precum persoane mai puţin calificate, studenţi, tineri fără experienţă. Astfel, dacă prin această măsură s-ar crea un plus de consum de 100 000 hl de bere în zona HORECA, această evoluţie s-ar traduce prin efecte pozitive asupra încasărilor bugetare şi a ocupării forţei de muncă, net superioare faţă de aceeaşi evoluţie în zona de retail”, a motivat iniţiatorul adoptarea amendamentului.
Citeste mai mult pe RTV.NET

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA