27.6 C
Botoșani
joi, 1 iunie 2023

Beciurile subterane din Centrul Istoric au fost scanate

Scanarea subteranului Centrului Istoric a fost prezentată astăzi, în cadrul Conferinței transfrontaliere din România privind conservarea, promovarea și dezvoltarea patrimoniului cultural și istoric.

Direcția Județeană de Cultură Botoșani, în calitate de partener, a prezentat rezultatele obținute în urma activității de scanare a beciurilor din Centrul Istoric, executată cu aparatură performantă. Astfel, s-a confirmat faptul că în zonă există o rețea de beciuri, poarta de intrare fiind Casa Ankele. În cadrul conferinței a fost adus în atenția auditoriului și un tur virtual al Centrului Istoric, prezentat în premieră.

Parteneri în cadrul proiectului mai sunt și Departamentul de Dezvoltare Economică, Ecologie și Eficiență Energetică din cadrul Consiliului Municipal Ivano Frankivsk (Ucraina), respectiv Centrul de Dezvoltare Municipală și Regională Ivano Frankivsk- Centru de Resurse.

“Obiectivele acestui proiect includ, printre altele, crearea și operaționalizarea a două noi produse turistice transfrontaliere sau promovarea moștenirii culturale.

La Botoșani se va crea și dezvolta Muzeul Multimedia al Diversității Culturale Botoșani, aflat în ultima etapă de licitație, în timp ce partenerii din Ucraina vor înființa un muzeu dedicat armelor, într-o clădire de patrimoniu din orașul Ivano Frankivsk.

Rezultatele acestui proiect sunt foarte importante întrucât ne dorim cu adevărat revitalizarea Centrului Istoric”, a precizat viceprimarul Bogdan Buhăianu.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name hereULTIMA ORA