23.9 C
Botoșani
marți, 25 iunie 2024

Bebelusul de noua luni din Vorona a ajuns in grija statului. Vezi ce masuri au mai luat cei de la Protectia Copilului

News In urma anchetei sociale facuta la familia cu pricina, reprezentantii de la Protectia Copilului au decis ca mama, fetita de noua luni si fratele ei sa fie gazduiti in Centrul Maternal "Micul Print", din municipiul Botosani.

Ei au luat aceasta decizie pentru ca au ajuns la concluzia ca micutii nu sunt educati intr-un mediu optim si acel incident s-a intamplat pe fondul furiei si certurilor dintre parinti.De altfel, si fratele fetitei, un baiat de sapte ani a fost adus la spital, dupa ce acesta prezenta o leziune la mana. In acest caz, asistentii sociali au aflat ca micutul a dobandit vanataia in urma unei cazaturi si nu este vorba de un act de violenta.

"Am stabilit, urmare planului de actiuni pe care l-am facut impreuna cu familia inscrirea mamei si a celor doi copii in cadurl centrului maternal si includerea intr-un program de consiliere care va fi derulat de asistentul social si psihologul de la centrul maternal pentru a o ajuta pe mama in cresterea, ingrijirea si educarea copiilor sai avand in vedere ca am constatat ca sunt probleme in acest context. Sunt o familie o situatie materiala buna, deci nu este vorba de saracie ci este vorba despre o situatie de negestionare a furiei si din acest motiv i-am recomandat si tatalui includerea intr-un program de consiliere psihologica aici la noi, a declarat Felicia Mihai, sef Complexul de Servicii Comunitare.

Mama si cei doi copii vor ramane in Centrul Maternal sase luni. Celalalt copil, un baiat cu handicap a ramas in grija tatalui. In plus, atat mama, cat si tatal vor fi inclusi intr-un program de consiliere psihologica.Va reamintim ca bebelusul de noua luni din Vorona a ajuns la spital cu o fracura de femur, in urma unei altercatii dintre parintii sai.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

155 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMA ORA