36.7 C
Botoșani
duminică, 14 iulie 2024

Bebeluş de 5,1 kilograme născut la Maternitatea Botoşani FOTO

bebelus 5 kilograme (1)

Surpriza cu greutate pentru o femeie din judetul Botosani care a nascut un baietel de 5 kilograme si 140 de grame. Bebelusul a depasit, astfel, in greutate toti nou-nascutii din ultima perioada de la sectia de obstetrica si ginecologie. Mama in varsta de 38 de ani  se afla la a noua nastere si a adus pe lume copilul pe cale naturala.

Medicul, Gina Puflea sustine ca atat mama, cat si bebelusul sunt in stare buna. Amandoi au ramas internati pe sectia de obstetrica si ginecologie.

„S-a nascut un baietel de 5 kilograme si 140 de grame, cu evolutie ulterioara favorabila a mamei si a nou-nascutului. In cazul nasterilor de acest tip, cu bebelusi mari, peste 4 kilograme si 800 de grame pot sa apara tulburari glicoreglare atat la mama, cat si la nou-nascut. Dupa investigatiile efectuate in cazul nostru nu au aparut astfel de tulburari. Nasterea a fost un pic mai dificila, cu un blocaj la nivelul umerilor ai fatului, dar in final totul a decurs bine”, a declarat Gina Puflea, medic sef sectia de obstetrica si ginecologie.

Potrivit medicilor, femeia a mai nascut în urmă cu câţiva ani un bebelus de 4 kilograme si 800 de grame.

bebelus 5 kilograme (6) bebelus 5 kilograme (5) bebelus 5 kilograme (4) bebelus 5 kilograme (3) bebelus 5 kilograme (2)

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA