13.3 C
Botoșani
luni, 23 mai 2022

Baza sportivă de 10 miliarde de la Pomârla va fi inaugurată vara viitoare

pomarla stadion

Noua bază sportivă din comuna Pomârla este aproape finalizată dar inaugurarea va avea loc în vara anului viitor. Investiţia este realizată în mare parte din fonduri guvernamentale şi cu o contribuţie de la bugetul local al comunei Pomârla.

Până la sfârşitul anului, lucrările la vestiare vor fi finalizate în proporţie de sută la sută dar rămâne de rezolvat problema gazonului. Primarul comunei Pomârla vrea ca noul stadion să aibă o suprafaţă de joc foarte bună aşa cum este la Botoşani, pe Stadionul Municipal.

„Stadionul este aproape de final. Am realizat şi pista de alergare pentru copii. Vestiarele sunt aproape finalizate. Urmează să realizăm instalaţiile de încălzire şi de apă. Mai trebuie mobilate vestiarele. Eu zic că vom termina lucrările în acest an. Problema rămâne gazonul. Ne-am chinuit să facem o instalaţie de apă care să-l menţină pe timpul verii. Eu spun că până în vara anului viitor baza sportivă va fi finalizată în proporţie de sută la sută. În Liga a IV-a se poate juca şi acum dar gazonul nu este la standardele pe care le doresc eu”, a spus Dumitru Chelariu.

Acces gratuit pentru echipele de juniori

Noul stadion va fi pus la dispoziţia grupelor de copii şi juniori de la CSS şi LPS care la ora actuală nu au condiţii pentru disputarea meciurilor de pe teren propriu. Aceştia joacă la Bucecea sau pe alte terenuri din judeţul Botoşani.

„Voi implica şi copii. Vor avea acces echipele de juniori. Le voi oferi şansa copiilor de la cluburile sportive din Botoşani şi Dorohoi, să joace meciurile oficiale pe un teren bun. Avem puţine terenuri bune iar toată lumea îi alungă pe copii. Pe lângă echipa Nord Star Pomârla, pe acest teren vor avea acces şi grupele de copii din judeţul Botoşani”, a adăugat primarul comunei Pomârla.

O nouă echipă de fotbal la Pomârla

Echipa Nord Star Pomârla s-a retras din campionat în momentul în care baza sportivă a intrat în reabilitare iar jucătorii au fost împrumutaţi la alte formaţii. Din sezonul următor, Nord Star Pomârla se va înscrie în Liga a V-a şi va avea obiectiv promovare în eşalonul patru.

„Jucătorii sunt împrumutaţi la Hilişeu şi Hudeşti. În momentul în care vom înscrie echipa în campionat, vor reveni toţi acasă. Sperăm să mai crească şi alţi copii din comună şi să fie promovaţi la echipa de seniori. Ne vom înscrie în Liga a V-a. Nu ne deranjează să începem de la zero. Cu jucătorii pe care îi avem, sunt convins că putem promova din primul an”, a mai afirmat Dumitru Chelariu.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERESULTIMA ORA