0.8 C
Botoșani
miercuri, 29 noiembrie 2023

Bază sportivă cu trei terenuri sintetice, nocturnă și tribună acoperită în Botoșani FOTO&VIDEO

Un om de afaceri botoșănean a demarat anul acesta construcția unei baze sportive moderne, la intrarea în municipiu, în zona Dedeman. Primul din cele trei terenuri de fotbal a fost inaugurat astăzi în prezența a sute de copii, părinți și jucători de la FC Botoșani.

AFC Junior este primul club de fotbal din Botoșani care are o bază proprie de pregătire. Această bază sportivă este realizată de patronul companiei Profi Izo.Bek, un om de afaceri din Botoșani,  care este pasionat de fotbal.

[AdSense-A]

Baza sportivă va cuprinde trei terenuri cu suprafață sintetică și nocturnă, vestiare, o tribună acoperită cu 240 de locuri și o parcare. Astăzi a fost inaugurat primul teren de fotbal, un teren cu lungimea de 50 metri și lățimea de 30 metri. La inaugurare au fost copiii clubului AFC Junior, părinți, reprezentanții AJF Botoșani și FC Botoșani. Indisponibili pentru meciul cu Concordia Chiajna, Andrei Patache, Sebastian Chitoșcă și Alex Piftor au fost prezenți la inaugurarea terenului și le-au transmis copiilor să creadă în șansa lor și să muncească.

Fostul fotbalist Augustin Ivașcă, cel care în urmă cu trei ani a înființat clubul AFC Junior Botoșani, deja se gândește la performanță și spune că odată finalizată baza sportivă va organiza turnee și va înscrie echipele în competițiile naționale.

„Am ajuns să avem și propria arenă. Mulțumim colaboratorului care a realizat acest teren. El nu prea vrea să iasă în evidență dar vrea să investească în sport și în performanță. Mă cunosc cu acest om de peste 20 de ani, am copilărit împreună. Acest proiect l-am început acum un an și jumătate și până la urmă s-a realizat. Primul pas a fost un teren sintetic de 50x30m. Urmează încă un teren de 40x20m iar anul viitor intenționează să realizeze un teren de 100x50m sau chiar 120x60m. Urmează să se finalizeze vestiarele, sala de conferință, nocturna, tribuna acoperită cu 240 de locuri pe scaune. AFC Junior va putea juca și în campionatul republican. Ne gândim ca peste câțiva ani să înscriem echipa în Liga a IV-a. Acum avem în jur de 150 de copii începând de la 5 la 13 ani. La juniori C, D și E avem echipe în campionat, participăm la turnee. Intenționăm să organizăm și noi turnee, să aducem echipe din alte județe. Am discutat cu Costel Enache și sper ca FC Botoșani să-și îndrepte privirile spre AFC Junior. Avem trei ani de când ne desfășurăm activitatea, copii sunt și sper ca peste câțiva ani să văd măcar unul-doi copii în Liga I”, a spus Augustin Ivașcă.

[AdSense-A]

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
ULTIMA ORA