10.5 C
Botoșani
sâmbătă, 24 februarie 2024

Batrână în comă alcoolică, adusă cu Ambulanţa la UPU

ambulanta upu pediatrie

O femeie in varsta de 74 de ani din orasul Saveni a ajuns, in mainile medicilor de la urgente, dupa ce a exagerat cu alcoolul.
Batrana era in coma alcoolica de gradul III si initial a fost dusa de rude in unitatea spitaliceasca din Saveni.

Ea este cunoscuta ca fiind consumatoare de alcool, iar cadrele medicale de aici au directionat-o catre Unitatea de Primiri Urgente din Botosani. Cadrele medicale din camera de garda i-au administrat perfuzii si i-au facut mai multe investigatii.

„Pacienta de 74 de ani a ajuns in coma alcoolica, gradul III. A fost investigata la nivelul sectiei noastre. S-au facut toate explorarile necesare avand in vedere faptul ca bolnava era in coma, inclusiv s-a ajuns si la computer tomograf pentru a vedea daca nu prezinta si o afectiune neurologica cu leziuni cerebrale care sa-i induca aceasta stare. S-a infirmat acest lucru, iar pacienta a ramas la noi sub tratament de specialitate”, a declarat Petre Radauceanu, medic sef UPU.

Medicii din urgente sustin ca numarul pacientilor care au nevoie de ingrijire medicala dupa ce exagereaza cu bautura este in crestere, si sunt persoane de toate varstele. In luna mai, peste 160 de botosaneni au ajuns in Unitatea de Primire Urgente din cauza consumului de alcool. Luna aceasta, in mai putin de doua saptamani, lista a fost completata cu peste 50 de cazuri.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA