26.6 C
Botoșani
marți, 23 iulie 2024

Bătaie pe posturile de asistenţi din Spitalul Judeţean Botoşani! Cinci candidaţi pe un loc

spital personal medical1

Nu mai putin de 54 de candidati s-au inscris pe cele zece posturi de asistenti scoase la concurs la Spitalul Judetean de Urgenta Botosani. Toti si-au depus documentele in speranta ca vor reusi sa ocupe un loc stabil in sistemul sanitar botosanean. Printre acestia se numara si voluntari care luni sau chiar ani au muncit gratis in una din sectiile unitatii spitalicesti.

De exemplu, concurenta acerba este la cardiologie, unde 19 asistenti se bat pe trei posturi, in timp ce la neurologie sunt sase candidati pe doua posturi. La sectia ORL a  fost scos la concurs un singur post de asistent, dorit de cinci persoane cu studii in domeniu. La chirurgie generala sunt zece asistenti pe doua posturi.

„Avand in vedere faptul ca nu s-a organizat concurs in timpul anului trecut, dar si tinand cont de deficitul mare de asistenti medicali, cat si personal auxiliar din sectiile spitalului, organizarea acestui concurs este binevenita si toti candidatii pornesc cu sanse egale.  Sunt si printre candidati si persoane care au facut voluntariat in spital, o perioada mai mare sau mai mica si acestia vor fi avantajati la proba practica pentru ca pe perioada voluntariatului si-au format deprinderi si aptitudini in meseria de asistent medical sau infirmier”, a declarat Ioan Asaftei, purtator de cuvant Spitalul Judetean de Urgenta.

Pe alte sase posturi, de infirmieri scoase la concurs s-au inscris nu mai putin de 14 candidati, iar pe cele zece posturi de ingrijitori de curatenie sunt 11 persoane inscrise. Concursul va avea loc in luna februarie, in mai multe etape.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA