2.9 C
Botoșani
vineri, 1 decembrie 2023

BĂTAIE DE JOC. VEZI cum arată Piaţa Viilor cu o zi înaintea termenului de finalizare a lucrărilor GALERIE FOTO

piata viilor santier5

Piaţa Viilor, una din investiţiile demarate în toamna anului trecut, are termen de finalizare 11 februarie 2015. Asta înseamnă că mâine lucrarea ar trebui să fie finalizată, să se facă recepţia iar de la sfârşitul acestei săptămâni, comerciaţii să se mute în noua piaţă.

 

În cursul zilei de astăzi, am fost să vedem dacă firma Aquaterm, cea care a câştigat licitaţia organizată de Primăria municipiului Botoşani, este în grafic şi dacă lucrările se vor finaliza mâine, conform termenului stabilit şi afişat pe panoul de la intrarea în Piaţa Viilor. Surpriză. Firma Aquaterm este mult în urmă cu lucrările iar la cum arată şantierul vor mai trece luni bune până când Piaţa Viilor va fi dată în folosinţă. Lucrările au demarat pe data de 11 septembrie 2014 şi aveau termen de finalizare 11 februarie 2015. Deşi a fost un termen de cinci luni iar condiţiile meteo au permis execuţia lucrărilor, acestea nu au fost finalizate. Am încercat să-i contactăm pe reprezentanţii firmei Aquaterm pentru a afla un punct de vedere oficial vis-a-vis de această întârziere dar patronul acestei companii nu a fost de găsit.

Cei mai afectaţi de această întârziere sunt comercianţii din piaţă care sunt obligaţi să îşi desfăşoare activitatea în nişte condiţii improprii. La fel de interesaţi de finalizarea investiţiei sunt şi reprezentanţii Urban Serv, societate care administrează pieţele din municipiul Botoşani. Simion Drelciuc, directorul general al Urban Serv, spune că din estimările făcute lucrările vor fi finalizate în mai. „În ceea ce priveşte locaţia în care investeşte Urban Serv, mă refer la hala de lactate, la sfârşitul lunii martie eu sper să o inaugurăm. S-au finalizat toate lucrările de compatimentare. Urmează lucrările de montare faianţă şi gresie. În ceea ce priveşte hala pentru desfacerea legumelor şi fructelor, se pare că lucrările vor fi finalizate în luna mai. După finalizarea lucrărilor, noi trebuie să facem dotarea cu echipamentele necesare. Mă refer la mese, vitrinile frigorifice şi celelalte utilităţi necesare desfăşurării activităţii”, ne-a declarat Simion Drelciuc.

Am discutat şi cu reprezentanţii altor firme de construcţii iar aceştia ne-au precizat că o lucrare precum Piaţa Viilor putea fi finalizată în două luni.

piata viilor santier

piata viilor santier7 piata viilor santier6 piata viilor santier5 piata viilor santier4 piata viilor santier3 piata viilor santier1

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA