25.4 C
Botoșani
joi, 11 august 2022

BĂTAIE DE JOC. Guvernul face stadion cu 10.000 de locuri la Slatina dar nu există nici măcar echipă de Liga a III-a. Moldova este iar ignorată

După Alexandria şi Turnu Măgurele, încă un oraş din România, de culoare politică tot roşie, va avea în viitorul apropiat un nou stadion, cu toate că nu are echipă de fotbal nici măcar la nivelul Ligii 3. Construcţia pe care o va face Compania Naţională de Investiţii (CNI) va fi amplasată pe locaţia actualei principale arene din Slatina şi va avea 10.000 de locuri.
Preşedintele Consiliului Judeţean Olt, Marius Oprescu, a declarat că CNI va constui la Slatina un stadion modern de 10.000 de locuri, în acest sens fiind deja obţinute primele documente pentru demararea lucrărilor.

„Avem în intenţie să construim un stadion la Slatina. Am demarat primele documente pentru această investiţie, prin CNI. Stadionul va avea în jur de 10.000 de locuri, proiectarea şi toate studiile le face Compania Naţională de Investiţii. Noua investiţie va fi pe amplasamentul actualului stadion «1 mai»”, a declarat, citat de ziarul local din Slatina Gazeta nouă, Marius Oprescu.

Stadionul ”1 Mai” din Slatina a fost inaugurat în anul 1924 şi are 12.000 de locuri. Ultima renovare parţială de care a avut parte a avut loc între anii 2008-2009, atunci când la tribuna I au fost montate scaune.

Echipa de fotbal a Slatinei, FC Olt, a început să aibă probleme şi într-un final a ajuns să se desfiinţeze după ce fostul primar al oraşului reşedinţă al judeţului Olt, Darius Vâlcov, membru PSD, a plecat la Bucureşti, în guvernul lui Victor Ponta, iar, ulterior, a fost anchetat de DNA pentru corupţie. FC Olt Slatina s-a retras în 2015 din campionatul Ligii 2. Apoi, la Slatina a părut Inter Olt Slatina, care a jucat în Liga 3, însă care s-a desfiinţat după doar o scurtă perioadă de activitate, tot din cauza lipsei finanţării de la autorităţile locale, mult mai greu de obţinut faţă de mandatul lui Vâlcov.

Sursa: Liga2.ro

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here


ULTIMA ORA