23 C
Botoșani
luni, 24 iunie 2024

Bărbaţi prinşi de jandarmi la braconaj piscicol

plasa monofilament

Doi bărbaţi au fost depistaţi de jandarmii botoşăneni în seara zilei de 13 mai a.c., în urma unei acţiuni pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol pe acumularea Bucecea, executate în cooperare cu lucrători ai Asociaţiei Judeţene de Vânătoare şi Pescuit Sportiv Botoşani.

Cei doi au fost sancţionaţi fiecare cu amendă în valoare de 300 de lei, pentru pescuit recreativ în perioada de prohibiţie şi fără a deţine permis de pescuit, iar undiţele folosite au fost confiscate.

Asupra celor doi au mai fost găsite şi patru plase monofilament interzise de lege, în lungime totală de 160 de metri, pe care însă nu au mai apucat să le introducă în apă.

Pe lângă amenzi, pescarii s-au ales cu actele de sesizare a organelor de urmărire penală pentru săvârşirea infracţiunii de ,,producerea, importul, deţinerea, comercializarea sau utilizarea uneltelor de plasă de tip monofilament”, faptă pedepsită cu amendă şi interzicerea dreptului de a pescui pe o perioadă cuprinsă între un an şi 3 ani.

Plasele  monofilament au fost ridicate de jandarmi în vederea confiscării, iar dosarul va fi înaintat către Parchetul de pe lângă Judecătoria Botoşani pentru soluţionare.

Aducem la cunoştinţa pescarilor faptul că pescuitul este închis la toate speciile până în data de 08 iunie a.c., nerespectarea interdicţiei atrăgând sancţionarea contravenţională cu amendă de la 600 lei la 1.000 lei şi cu reţinerea şi suspendarea pe o perioadă de 90 de zile a permisului sau autorizaţiei.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

ULTIMA ORA