UPDATE Bătrânul care a suferit arsuri grave în incendiul de la Corni a decedat. Elicopterul s-a întors la Iaşi FOTO

0
625

upu ambulanta (2)

Un bărbat în vârstă de 92 de ani, din localitatea Corni, a fost adus astăzi, cu o ambulanţă, la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Botoşani. Acesta avea arsuri de gradul II şi III în momentul în care a ajuns la spital.

Din primele informaţii, casa bărbatului a luat foc iar acesta a suferit arsuri pe faţă, mâini şi căile respiratorii. Medicii sunt rezervaţi deoarece este vorba de un bărbat în vârstă şi care are arsuri pe căile respiratorii.

UPDATE Medicii botoşăneni au solicitat un elicopter pentru transportarea bărbatului la altă unitate medicală

UPDATE Elicopterul chemat de medicii botoşăneni nu a mai aterizat în poligonul ACR ci s-a întors la Iaşi deoarece bărbatul a decedat la Spitalul Judeţean

UPDATE – Comunicat ISU Botoşani

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Nicolae Iorga” al Judeţului Botoşani a fost solicitat să intervină, în această dimineaţă, pentru stingerea unui incendiu izbucnit într-o locuinţă de pe raza comunei Corni.

La faţa locului s-au deplasat două echipaje din cadrul Detaşamentului de Pompieri Botoşani, cu două autospeciale cu apă. La sosirea gărzii de intervenţie, ardeau bunurile din interiorul unei încăperi şi acoperişul, existând pericolul de propagare a flăcărilor la întreaga locuinţă. Proprietarul, în vârstă de 92 de ani, s-a autoevacuat. Acesta a suferit arsuri de gradul II şi III pe faţă, mâini şi căile respiratorii, fiind preluat de către echipajul de terapie intensivă mobilă SMURD şi transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă „Mavromati” Botoşani. Cu toate eforturile depuse de medici, bărbatul a decedat.

Cel mai probabil, incendiul a izbucnit ca urmare a amplasării necorespunzătoare a materialelor combustibile faţă de mijloacele de încălzire. Mai exact, perna pe care dormea bătrânul s-a aprins de la soba încinsă.

upu ambulanta (1) upu ambulanta (10) upu ambulanta (9) upu ambulanta (8) upu ambulanta (7) upu ambulanta (6) upu ambulanta (5) upu ambulanta (4) upu ambulanta (3) upu ambulanta (2)