-1.6 C
Botoșani
reclame luminoase Iasi | Contact Emag |Telefon contact Focus Sat apartamente 2 camere Iasi & Amenajari interioare Galati & telefon contact | Telefon contact Bringo Bebelusi si copii href="https://www.hormigonimpresogabriel.com/" title="Hormigon impreso Murcia">Hormigon impreso Murcia
miercuri, 29 martie 2023

Baraj rupt în Ucraina. Prefect Botoșani: „S-ar părea că Cernăuțiul va fi inundat. Spre noi se îndreaptă ceva serios”

Vești îngrijorătoare vin din Ucraina. Un baraj de pe râul Prut a cedat de curând iar o parte din orașul Cernăuți va fi inundat. Autoritățile județului Botoșani se așteaptă la o creștere a nivelului apei atât la Oroftiana cât și la Rădăuți Prut.

Prefectul Dan Nechifor a precizat că a fost menținut Codul Roșu de inundații pe Râul Prut până joi și se așteaptă la noi inundații în zona Baranca – Hudești și Rădăuți Prut.

„Am citit o informare făcută de colegii ucraineni. Va fi grea situația. S-ar putea ca inclusiv Cernăuțiul să fie inundat. Ne putem aștepta la o creștere a apei de 5,5-6 metri peste valorile anterioare. Un debit de 2000 de metri cubi pe secundă. Codul Roșu este menținut până joi. Au avut probleme cu ruperea barajului cei din Ucraina. Barajul numărul 5. Au două baraje rupte. Nu trebuie să intrăm în panică dar spre noi se îndreaptă ceva serios ”, a precizat Dan Nechifor.

În 2008, râul Prut a creat mari probleme în nordul județului Botoșani. Mai bine de jumătate din localitatea Rădăuți Prut a fost acoperită de apă și zeci de familii au rămas fără case.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name hereULTIMA ORA