23.5 C
Botoșani
duminică, 14 august 2022

Bani pentru fermieri și procesatori. Ministrul Agriculturii: „Am primit acceptul Comisiei Europene”

Fermierii vor primi câte 5000 de euro iar procesatorii câte 50.000 de euro. Anunțul a fost făcut de Adrian Oros, ministrul Agriculturii care în cursul zilei de astăzi a fost în județul Botoșani.

Potrivit ministrului Agriculturii, în total sunt 80 de milioane de euro care vor ajunge în conturile fermierilor și procesatorilor din România.

„Acum când pregătim măsuri de relansare, o să vedem exact volumul pierderilor pe care l-au avut în această perioadă, să vedem cât de tare a fost afectat fiecare sector, fiecare agent economic. Gândim niște scheme de compensare. Cei care nu s-au încadrat în acele ordonanțe de urgență privind compensările de pierderi, plata șomajului tehnic sau rambursare ratelor, pregătim alte tipuri de scheme. Am primit acceptul Comisiei Europene să folosim cele 80 de milioane de euro, bani rămași din măsuri care nu au fost accesate. Să-i folosim ca o schemă de sprijin, sumă forfetară de până la 5000 de euro pentru un fermier și până la 50.000 de euro pentru un procesator. În paralel, avem un fond de creditare prin care Ministerul Agriculturii plătește 50% din dobândă și un fond de garantare prin care garantăm 90% din împrumut. Separat, vom veni cu un sprijin pentru fermierii care angajează muncitori sezonieri. Împreună cu Ministerul Fondurilor Europene și Ministerul Muncii, o să veni cu un pachet, în maxim două săptămâni, prin care să oferim sprijin fermierilor care angajează muncitori zilieri sau sezonieri”, a spus ministrul Agriculturii.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here


ULTIMA ORA