22.6 C
Botoșani
luni, 20 mai 2024

Bani grei plătiţi de Spitalul Judeţean pentru reangajarea unor salariaţi concediaţi

spitalul judetean Botosani3

Reprezentantii Spitalului Judetean de Urgenta au fost nevoiti sa reangajeze mai multi salariati care au fost concediati in perioada 2009-2011 si au obtinut decizii favorabile la Tribunal. Practic, aceasta realitate inseamna alti bani platiti de conducerea unitatii angajatilor in cauza.

Potrivit managerului Viorel Iliuta, suma cea mai mare pe care unitatea o are de achitat se ridica la un miliard de lei vechi pentru un angajat care a fost asistent medical, a fost dat afara si a stat patru ani acasa. Acesta si-a castigat drepturile in instanta, iar cei de la carma unitatii spitalicesti au fost obligati sa-i achite drepturile banesti. De altfel, in urma unor sentinte judecatoresti in favoarea salariatilor, sefii din sanatatea botosaneana au fost nevoiti sa reinfiinteze anumite posturi care nu mai existau in nomenclatorul spitalului. Fostii angajati de ordinul zecilor au castigat dreptul de a fi reangajati dupa ani intregi de procese.

„Spitalul plateste acum niste oale sparte, greseli facute cu ani in urma, in 2009-2010-2011,oameni care au dat in judecata spitalul si au castigat pentru nerespectarea procedurilor administrative. Ei au fost reintegrati nu numai cu salariile, ci si cu penalitati pe care tot spitalul le plateste. Sunt oameni care au stat acasa, au dat spitalul in judecata, iar dupa trei-patru ani de procese au castigat si au fost reintegrati prin dispozitia sentintei si le-am dat si bani”, a spus Viorel Iliuta, manager Spitalul Judetean de Urgenta.

Salariatii concediati si reangajati fac parte atat din categoria personalului administrativ, cat si cel medical. Cel mai cunoscut caz de acest gen este cel al lui Stelian Aivancesei, salariatul spitalului care a fost concediat nu mai putin de cinci ori, s-a judecat in instanta si anul trecut a castigat ultimul proces la Curtea de Apel Suceava. Atunci, Aivancesei a fost repus pe functia detinuta anterior, cea de de sef serviciu resurse umane in cadrul spitalului.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES


ULTIMA ORA