1.6 C
Botoșani
marți, 29 noiembrie 2022

AVERTIZARE METEO: Pericol de INUNDAŢII în 12 judeţe

News La munte, zăpada e mai mare decât de Crăciun, iar avertizarea de vreme extremă pentru această perioadă continuă. Veştile proaste nu se opresc aici. Specialiştii au emis avertizări de inundaţii pentru toate zonele unde plouă puternic.

Hidrologii au emis avertizare COD GALBEN DE INUNDAŢII. De vineri seara până sâmbătă la ora 18.00 se instituie COD GALBEN pe râurile din bazinele hidrografice: Miletin (judetele Botosani si Iasi), Bahlui superior si pe afluentii sai (judetul Iasi), Bârlad superior si afluentii sai (judetele Vaslui si Iasi). Inundaţii se pot produce si pe afluenti de grad inferior ai acestor râuri si pe cursurile de apa necadastrate.

Vremea severă a făcut primele victime

Schimbarea bruscă a vremii a băgat în spital 4 oameni din Vaslui şi Iaşi. Toţi au fost găsiţi îngheţaţi în stradă. 

Ninsorile din mijlocul primăverii au transformat drumurile într-un coşmar. 

PROGNOZA METEO de WEEKEND

Sâmbătă în estul, centrul şi sudul ţării rămâne vreme ceva mai rece decât ar fi normal spre jumătatea lui aprilie, căci în aceste regiuni cerul rămâne acoperit de nori şi ploile continuă. Însă în restul teritoriului vorbim despre temperaturi normale pentru această data, şi numai izolat plouă puţin şi slab. La munte încă sunt lapoviţe şi ninsori. Vântul suflă şi el mai agitat în vestul şi sudul Olteniei, în nordul Moldovei şi pe crestele înalte de munte, iar la amiază termometrele vor indica numai 5 grade în nordul Moldovei, în timp ce în Banat, Crişana şi Maramureş se ating 16 grade.

Citeste mai mult pe RTV.NET

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here
ULTIMA ORA