14.4 C
Botoșani
marți, 21 mai 2024

AVERTISMENTUL UE. Haine şi jucării care îţi pot pune copilul în pericol de moarte

 

News Anul trecut, sistemul de alertă rapidă al Uniunii Europene pentru produse periculoase, RAPEX, a emis un număr record de avertizări privind produse periculoase depistate în magazinele din ţările membre.

Cele mai frecvente nereguli au fost constatate la jucării şi haine pentru copii care conţineau chimicale foarte periculoase ori prezentau risc de strangulare sau înecare. Corespondentul Gândul din Bruxelles vă prezintă câteva dintre aceste produse, expuse zilele trecute la Comisia Europeană:

În aceeaşi logică, trebuie menţionat că, după Liechtenstein (o singură alertă) şi Luxemburg (şapte alerte), România a avut în 2013 cel mai mic număr de alerte privind produsele periculoase din magazine. Aceasta nu înseamnă neapărat că ţara noastră este fruntaşă la controlul calităţii pe pieţe, ci, mai realist, că încă nu reuşim să depistăm foarte eficient problemele din magazine.

Cel mai mare număr de notificări au fost emise anul trecut în Ungaria (12% din cazuri), Germania şi Spania (11%), Bulgaria (8%) şi Regatul Unit (6%).

Citeşte mai mult pe Gândul.info

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

4 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


ULTIMA ORA