0.7 C
Botoșani
miercuri, 29 noiembrie 2023

Avertisment OMS privind circulația noii tulpini Covid în Europa. Ce spun experții despre REDESCHIDEREA școlilor

OMS revine cu un nou avertisment privind apariția noii tulpini Covid-19 în Europa. Potrivit conducerii regionale a instituției, Europa trebuie „să facă mai mult” în fața „unei situații alarmante”, din cauza circulației în regiune a unei noi variante, mai contagioase, de coronavirus, detectată inițial în Marea Britanie. Potrivit estimărilor, noua tulpină „ar putea progresiv să le înlocuiască pe celelalte aflate în circulație în regiune, cum se observă deja în Regatul Unit și din ce în ce mai mult în Danemarca”, a spus directorul pentru Europa al OMS, Hans Kluge, citat de AFP și preluat de HotNews.ro

Potrivit OMS, 22 de țări europene, din cele 53 de state, au înregistrat deja cazuri de infectare cu nouă tulpină a coronavirusului („VOC 202012/01”).

Din cauza transmisibilității sale sporite, varianta riscă să agraveze numărul de cazuri și să contribuie la suprasaturarea sistemelor sanitare. „Este o situație alarmantă, care înseamnă că pentru o perioadă scurtă de timp va trebui să facem mai mult decât am făcut până acum și să intensificăm măsurile de sănătate publică și măsurile sociale pentru a fi siguri că aplanăm curbele în creștere foarte puternică în unele dintre țări”, a declarat Kluge.

„Sunt măsuri de bază, pe care le cunoaștem cu toții, și care trebuie intensificate pentru a reduce transmisia, pentru a ușura serviciile Covid-19 și pentru a salva vieți”, a explicat oficialul, subliniind că este vorba despre
generalizarea purtatului măștilor, limitarea numărului de adunări sociale, respectarea distanțării fizice și spălarea mâinilor, alături de sisteme adecvate de depistare și urmărire a contacților și de izolarea bolnavilor.

Mai mult decât atât, directorul OMS Europa susține că varianta britanică nu schimbă natura bolii: „Covid-19 nu este nici mai mult, nici mai puțin grav”, iar „copiii nu par să fie mai expuși”.

OMS recomandă în continuare menținerea deschisă a școlilor, dar nu exclude închiderea lor în cadrul măsurilor care vizează reducerea gradului de transmisie: „Principiul nu s-a schimbat: școlile trebuie să fie ultimul lucru de închis și primul de redeschis”.

Sursa: REALITATEA.NET

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
ULTIMA ORA