33.4 C
Botoșani
duminică, 14 iulie 2024

Avalanşă de pacienţi în secţia de ortopedie a Spitalului Judeţean Botoşani

spital ortopedie (1)

Sectia de ortopedie, situata la etajul sapte al spitalului functioneaza la capacitate maxima.Cele 40 de paturi sunt ocupate de botosaneni care au dobandit fracturi la maini sau la picioare. Majoritatea, spun medicii ortopezi, sunt batrani, femei si barbate intre 75 si 90 de ani care au ajuns la spital in urma unor accidente absurde.

Unii dintre ei au ametit de la caldura si au cazut, altii s-au impiedicat de covor  sau de celalalt picior, ori au cazut din copaci.

„De cand a dat canicula, in pofida tuturor recomandarilor,la televizor, in media, batranii niciodata nu o sa asculte. Ei fac tot ce stiu ei. Cad precum prunele din copa, ametesc, ei foarte usor se impiedica, mai ales varstnicul mare si avem o patologie a varstnicului foarte bogata, iar principala fractura este fractura de sold.Sectia noastra de cand a dat caldura este in permanenta plina suta la suta. 

De exemplu,numai ieri s-au externat 13 pacienti si abia am ramas dimineata cu numarul de bolnavi pe cele 40 de paturi pe care le avem in sectie, iar varstnicii sunt in proportie de  75%”, a declarat Radu Malancea, medic sef sectia de ortopedie.

Din cauza afluxului mare de pacienti, interventiile chirurgicale se fac si cu programare, zilnic, medicii ortopezi operand si cate cinci pacienti. Cel mai in varsta pacient operat in aceasta perioada are 91 de ani.

spital ortopedie (5) spital ortopedie sala operatii (4) spital ortopedie sala operatii (3) spital ortopedie sala operatii (2) spital ortopedie sala operatii (1) spital ortopedie (7) spital ortopedie (6)

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA