Autoturism avariat de un tractorist care era aproape în comă alcoolică. Avea o alcoolemie de 1.23 mg/l alcool pur în aerul expirat

0
528
accident ambulanta ungureni, botosani (10) etilotest
Foto: arhivă Botosani Online

La data de 17.02.2016, în jurul orelor 20:46, numitul D.N.Ș. din com. Mihăileni, jud. Botoşani, în timp ce conducea pe DC 88C Rogojești un tractor proprietate personală, a pierdut controlul volanului şi a lovit un alt autoturism ce staţiona pe marginea părții carosabile.

Deplasându-se la fața locului, lucrătorii Postului de Poliție Mihăileni l-au testat pe conducătorul D.N.Ş. cu aparatul etilotest, ocazie cu care a rezultat valoarea de 1.23 mg/l alcool pur în aerul expirat. De asemenea, la solicitarea organelor de poliție, cel în cauză nu a putut prezenta permisul de conducere pentru categoria de autovehicul pe care o conducea, afirmând că nu deține.

Ca urmare a rezultatului testării cu aparatul etilotest, D.N.Ș. a fost condus la Spitalul Municipal Dorohoi unde i-a fost recoltată prima mostră biologică de sânge,  la interval de o oră refuzând recoltarea probei nr. II.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracțiunilor de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere, conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge și distrugere, urmând ca, în funcție de rezultat, să fie propusă soluție procedurală.