Autorităţile au anunţat că încep să împartă cardurile de sănătate. Vezi când vor ajunge la destinatari

0
390

card sanatate

Dupa o intarziere de 7 ani cardurile de sanatate vor fi impartite si tuturor asiguratilor. Incepand de luna urmatoare, peste 227.000 de carduri vor fi distribuite prin posta asiguratilor din Botosani.

Conditia este ca postasul sa il gaseasca pe titularul documentului acasa, pentru a i-l inmana personal, altfel asiguratul si-l va lua de la posta dupa o instiintare prealabila.

Documentul arata exact ca un card bancar, cu un cip incorporat. La vedere vor fi scrise numele si prenumele, un cod de asigurat, un numar al cardului si data expirarii.

Pe cipul electronic va fi stocat doar CNP -UL posesorului si un cod de identificare in sistem. Nicio alta informatie cum ar fi cele legate de grupa de sange, Rh , alergii sau boli cronice.
Aceste date devin optionale si vor putea fi introduse in CIP de catre medicul de familie dupa ce titularul isi da consimtamantul in scris.
Minorii nu vor primi carduri de sanatate, fiind asigurati prin lege.

“Noi ca si reprezentanti ai casei, impreuna cu reprezentantii Postei vom merge pentru prima data, pe data de 24 septembrie si vom ridica cardurile de sanatate de la Imprimeria Nationala. Se vor distribui la nivelul judetului Botosani un numar de 227 259 de carduri care vor fi trimise prin posta la cetatenii asigurati in 20 de zile de la data preluarii de Compania Nationala Posta Romana”, a declarat Costel Lupascu, director Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate.

Primele promisiuni privind introducerea cardului national de sanatate au aparut de acum 7 ani si iata ca abia acum se concretizeaza proiectul.