2.2 C
Botoșani
marți, 28 noiembrie 2023

AUR cucerit de botoșăneanca Alice Țurcanu la Europenele de canotaj FOTO

Canotorii și canotoarele din România continuă să obțină rezultate foarte bune la marile competiții europene și mondiale. Printre medaliați se numără și botoșăneanca Alice Elena Țurcanu, născută în comuna Ripiceni.

La începutul acestei luni s-a organizat la Hazewinkel (Belgia), Campionatul European de canotaj U23 unde canotorii români au obținut cinci medalii de aur în probele de 4+1 rame (masculin), 4 rame (feminin), 4 vâsle (feminin), 8+1 (feminin) și 8+1 (masculin) plus patru medalii de argint.

Botoșăneanca Alice Țurcanu a făcut parte din echipajul de 8+1 al României, alături de Amalia Bucu, Andreea Iorgovan, Estera-Costina-Beatrice Vîlceanu, Alina-Maria Baletchi, Manuela-Gabriela Lungu, Geanina Dumitrița Juncanariu, Elena Suta și Victoria-Ștefania Petreanu.

Alice Elena Țurcanu este născută în comuna Ripiceni. A urmat cursurile școlii primare și gimnaziale în satul natal, avându-l profesor pe Gabriel Talef, primarul comunei Ripiceni. După terminarea clasei a VIII-a a plecat la București, fiind legitimată la clubul Steaua.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
ULTIMA ORA