-2.5 C
Botoșani
luni, 4 decembrie 2023

Au vrut să ardă vegetaţia uscată dar au provocat incendii cu pagube foarte mari

News La Ştiubieni, Oneaga şi Cerviceşti, trei focuri aprinse pentru distrugerea resturilor vegetale s-au transformat în incendii care au mistuit vegetaţia uscată de pe trei hectare. Peste 10 tone de furaje, două anexe gospodăreşti, acoperişul unei locuinţe, 2400 m de fibră optică şi trei stâlpi de susţinere au fost mistuite de flăcări.

Pentru stingerea celor trei incendii au acţionat 42 de pompieri militari, voluntari, dar şi cetăţeni,  mai bine de cinci ore. Pagube importante s-au înregistrat în urma incendiilor produse la Ştiubieni şi Oneaga (comuna Cristeşti), unde focurile aprinse pentru distrugerea resturilor vegetale adunate din curţile a doi localnici s-au extins din cauza vântului, atât la depozitele de furaje şi anexele din gospodăriile acestora, cât şi la construcţiile vecinilor.Intervenţiile au fost îngreunate de vântul puternic.

Pentru evitarea producerii unor incendii ca urmare a igienizării terenurilor prin arderea resturilor vegetale, se impune colectarea în grămezi a vegetaţiei uscate în cantităţi astfel încât arderea să poată fi controlată. Este interzisă executarea arderii în zone care permit propagarea focului la fondul forestier sau la construcţii ori la reţelele electrice, de comunicaţii, conductele de transport gaze naturale, produsele petroliere ori alte bunuri materiale combustibile. Se recomandă, de asemenea, curăţarea de vegetaţie a suprafeţei din jurul fiecărei grămezi pe o distanţă de 5 metri şi  desfăşurarea arderii numai pe timp de zi. Mai mult decât necesare sunt asigurarea mijloacelor şi materialelor pentru stingerea eventualelor incendii, supravegherea permanentă a arderii şi stingerea totală a focului înainte de părăsirea locului arderii.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

11 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
ULTIMA ORA