20.1 C
Botoșani
luni, 17 iunie 2024

Au rămas fără ajutoare sociale pentru că au jucat la paruri sportive și păcănele

Aproximativ 250 de botoșăneni și-au pierdut ajutoarele sociale din cauza pariurilor sportive și păcănelelor. Au obținut venituri și nu mai aveau dreptul să încaseze ajutoarele sociale.

Aproximativ 250 de beneficiari de ajutoare sociale sunt obligați să înapoieze banii încasați deoarece au fost depistați cu venituri nedeclarate. Aceștia au obținut venituri din pariuri sportive și alte jocuri de noroc dar nu le-au declarat în momentul în care au întocmit dosarele pentru ajutoare sociale. Casele de  pariuri sportive au trimis către ANAF situația sumelor încasate de fiecare persoană și astfel au fost descoperiți cei care au declarat că nu au niciun fel de venit. Potrivit viceprimarului Cosmin Andrei, sunt aproximativ 250 de botoșăneni care au rămas fără ajutoare sociale și care trebuie sa restituie sumele încasate în anii anteriori.

„Avem în jur de 250 de persoane care trebuie să dea înapoi sumele pentru ajutorul social, ajutorul de susținere a familiei. În perioada în care au beneficiat de aceste ajutoare din partea primăriei, au realizat niște venituri pe care nu le-au declarat. Aceste venituri s-au realizat din jocuri de noroc, lucru care e în contradicție cu ajutorul de care au nevoie. Au o situație socială dificilă dar pentru jocuri de noroc au avut bani. Au realizat venituri, nu le-au declarat iar acum trebuie să restituie banii pe care i-a dat primăria pentru ajutor social”, a spus Cosmin Andrei.

Potrivit autorităților locale, sunt persoane care au de restituit și câte 4000-5000 de lei deoarece nu îndeplineau condiții pentru a beneficia de ajutoare sociale.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMA ORA