Au mai rămas 36 de unități de învățământ cu toalete în curte, în județul Botoșani

0
593

Peste 90% dintre unitățile de învățământ din județul Botoșani au toaletele în interior. Potrivit cifrelor oficiale, din 475 de unități de învățământ, doar 36 mai au toaletele în curte.

“În total avem un număr 475 de unități de învățământ din toate ciclurile. Doar 36 dintre acestea funcționează încă cu grupuri sanitare exterioare. Și dintre acestea, 18 sunt prinse în programe de finanțare pentru toalete interioare. Să ne reamintim că în 2019 la Botoșani anul școlar era deschis cu 150 de școli cu toalete în curte. Cu un an înainte erau 207. Până în 2022 s-au făcut pași uriași pentru a se diminua din acest handicap. Și suntem pe drumul cel bun, să ajungem și noi la Botoșani, fără grupuri sanitare în curtea școlilor”, a precizat Bogdan Suruciuc, inspector școlar general IȘJ Botoșani.

Anul s-au alocat pentru Şcoala Gimnazială Nr. 1 Dimăcheni, Şcoala Gimnazială Nr. 1 Dobârceni, Şcoala Gimnazială Nr. 1 Roma, Şcoala Gimnazială Nr. 1 Tudora (corp A) și Liceul Tehnologic Plopenii Mari – Ungureni (Corp A).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here