20.6 C
Botoșani
marți, 16 iulie 2024

Au lucrat pe găini, mere şi nuci într-o comună din judeţul Botoşani iar acum au cabinet stomatologic în Londra şi vor să-şi deschidă o clinică

medici stomatologi in anglia

Doi tineri stomatologi au plecat dintr-un sat din judeţul Botoşani pentru ca ajunsesera sa fie platiti cu oua si legume. In 2007, au ajuns la Londra, iar astazi au propriul cabinet si strang bani pentru o clinica mai mare.

  • Muncesc 7 zile din 7, dar sunt multumiti: statul britanic le-a oferit toate conditiile pentru o medicina de performanta.

Londra – o metropola impartita in 32 de sectoare. Harrow, in Nord-Vestul capitalei Regatului, e unul dintre ele. O comunitate cu 200 de mii de locuitori, dominata de imigranti. In prima cladire de pe strada Daphine, functioneaza o clinica de stomatologie. Propietarii nu au pus firma la intrare, au considerat ca este sugestiv un sticker urias, cu numarul casei.

Visul de 2 ani care a devenit realitate in 6

Mihai Tanasiciuc e un medic iesean, stabilit la Londra in 2007. Cabinet stomatologic si-a deschis abia in 2012. In cabinetul lui Mihai lucreaza si sotia sa, Loredana, tot medic stomatolog. Si mai au 3 medici colaboratori, care vin cateva zile pe saptamana. Toti sunt romani. Se cunosc din tara, de la Facultatea din Iasi. Au 2500 de pacienti inscrisi la clinica.

„Am venit cu gandul sa imi deschid propriul cabinet in 2 maxim 3 ani, si l-am indeplinit dupa vreo 6”, spune Mihai.

In Romania erau platiti „in natura”

Loredana si Mihai pomenesc imprejurarile in care au parasit Romania, pe cand lucrau intr-o comuna saraca din judetul Botosani, iar el avea 3 credite.

„Cand vine lumea sa te plateasca in nuci, mere, cartofi si gaini, e un pic dificil de dus la Peco si stii eu fac naveta, iti dau o gaina, fa-mi si mie plinul la masina.”

Stabilitatea financiara de la Londra are un pret pe masura. „Aici e un business de 7 zile din 7, deci lucram practic de la 8 dimineata pana la 11 seara in fiecare zi. In fiecare zi!”

Un medic stomatolog castiga la Londra cel putin 5 mii de lire pe luna, un salariu bun, peste media nationala. Poate ajunge si la 10 mii, daca face multe ore suplimentare.

Citeşte mai mult pe ŞtirilePROTV

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA