20.6 C
Botoșani
duminică, 14 iulie 2024

Au început din Botoşani şi au investit peste 50 milioane de euro în România

socar benzinarie512

Creşterea reţelei de staţii a SOCAR în România ocupă primele rânduri ale agendei lui Hamza Karmov, CEO în vârstă de 30 de ani al companiei. Planurile regionale legate de livrările de gaz ale azerilor ocupă însă restul agendei.

Bugetul de dezvoltare coordonat de Hamza Karimov pe piaţa locală a încetinit în 2015, după trei ani de creştere rapidă a reţelei SOCAR în România. Grupul azer a intrat pe piaţa românească a distribuţiei de carburanţi în 2011, prin achiziţia cu 2,5 milioane de euro a reţelei de 15 staţii a Romtranspetrol din Botoşani, deţinută de soţii Iulian şi Doina Berescu.

Bugetul de investiţii din ultimii trei ani a totalizat peste 50 de milioane de euro şi a fost folosit pentru a deschide 32 de benzinării.

SOCAR, reprezentanţa de la Bucureşti a companiei petroliere de stat din Azerbaidjan, a fost însă deschisă din 2007. Intenţiile companiei pe piaţa locală de la acea vreme se refereau la posibilitatea de a rafina ţiţei în rafinăriile româneşti, la o reţea proprie de benzinării, la livrarea unor cantităţi mari de petrol în România, dar mai ales la reprezentarea intereselor şi a pro­iectelor regionale ale com­paniei azere pe piaţa locală şi regională.

Citeşte mai multe pe Ziarul Financiar

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA