16.4 C
Botoșani
vineri, 14 iunie 2024

ATENŢIE ŞOFERI! Poliţiştii Serviciului Rutier au intensificat controalele în trafic

politist rutiera 7mai

Siguranta rutieră și salvarea de vieți, fiind prioritățile Poliției Române, în perioada 15-20 decembrie a.c., poliţiştii rutieri de pe toată raza jud. Botoșani vor fi prezenţi în stradă, zilnic, în cadrul unei acţiuni pentru preîntâmpinarea producerii unor evenimenente negative ca urmare a încălcării normelor de circulație pe drumurile publice.

În acest context, de marti până duminică, în fiecare seară, în virtutea atribuțiilor de serviciu ce le revin, polițiștii rutieri vor acționa în scopul descurajării conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influența băuturilor alcoolice, conducătorii auto urmând a fi testați cu dispozitive specifice pentru stabilirea gradului alcoolemiei.

De asemenea, tot în această săptămână, de vineri până duminică, pe tot parcursul zilei, atenția polițistilor rutieri va fi îndreptată către depistarea și tragerea la răspundere a celor care încalcă prevederile legale în vigoare, în special cele referitoare la limitele legale de viteză.

Astfel, numai în primele două zile, pe raza judeţului Botoşani, 4 conducători auto au rămas fără permisul de conducere, întrucât au fost depistaţi conducând sub influenţa alcoolului, pe numele acestora fiind întocmite dosare penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge. 

Pentru deplasarea în condiții de siguranță, POLIȚIA vă recomandă:

Fiţi responsabili în trafic, conduceţi cu prudenţă, nu depăşiţi limitele legale de viteză, nu uitaţi de politeţea rutieră şi nu vă urcaţi la volan dacă aţi consumat băuturi alcoolice !

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

ULTIMA ORA