-0.6 C
Botoșani
duminică, 29 ianuarie 2023

Atenție la link-urile de Internet pe care le accesați. Un nou atac cibernetic circulă în această perioadă în România

Un nou atac cibernetic cu un virus trimis prin SMS circulă în această perioadă în România. Mai multe persoane au primit mesaje de la numere pe care nu le aveau salvate în agendă, prin care erau anunțate să acționeze căsuța vocală.

Este o nouă escrocherie prin care infractorii încearcă să fure date persoanele, spun experții. În primul trimestru al acestui an, numărul atacurilor cibernetice a crescut de aproape cinci ori, față de aceeași perioadă a anului trecut.

Link-urile din mesajele trimise de atacatorii cibernetici direcționau utilizatorul către o pagină unde erau cerute date personale, fie se descărca o aplicație care avea acces la tot ce era în telefon.

„Ai un nou mesaj vocal – ascultă acum!”, așa sună sms-ul primit de mii de oameni. Lângă este atașat și un link, iar printr-un simplu click există riscul instalării unei aplicații care poate fura atât datele, cât și banii din contul bancar.

Specialiștii în securitate cibernetică spun că dacă am oferit date sensibile atacatorilor, trebuie să anunțăm banca, pentru a închide cardurile, iar dacă este vorba de pagube materiale, trebuie să facem plângere la poliție.

Citește mai mult pe Digi24

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here
ULTIMA ORA