2.9 C
Botoșani
vineri, 1 decembrie 2023

ATAC JOSNIC la adresa lui Viorel Iliuţă: „Îşi ascunde propria incompetenţă. Rămâne un soldat disciplinat în armata lui Florin Ţurcanu şi execută ordine politice”

usl miting

Omul care a făcut tot posibilul să-l elimine pe Viorel Iliuţă din funcţia de viceprimar şi din Consiliul Local, a lansat astăzi un nou atac. Spune despre Viorel Iliuţă că este incompetent şi că nu a fost în stare să gestioneze problemele spitalului.

Ovidiu Portariuc şi Viorel Iliuţă au făcut echipă în campania electorală din 2012. Viorel Iliuţă a fost în permanenţă alături de Portariuc. Prin imaginea pe care o avea şi prin credibilitatea sa, Viorel Iliuţă i-a adus multe voturi şi a avut o contribuţie foarte importantă la câştigarea alegerilor de către actualul primar.

După alegerile din vara anului 2012, Ovidiu Portariuc a făcut tot posibilul să scape de Viorel Iliuţă. L-a atacat în nenumărate rânduri, i-a luat atribuţiile pe care le avea atâta timp cât a fost viceprimar iar în final şi-a atins scopul. Viorel Iliuţă a părăsit funcţia de viceprimar şi a acceptat să devină managerul Spitalului Judeţean. În cursul zilei de ieri, Viorel Iliuţă şi-a anunţat demisia din funcţia de manager al spitalului iar astăzi, Portariuc a lansat un atac la adresa fostului său partener.

„Îmi pare rău că domnul Viorel Iliuţă prezintă o situaţie departe de realitate. Acuză nişte controale politice pentru a-şi ascunde propria incompetenţă. Domnul Iliuţă rămâne un soldat disciplinat în armata lui Florin Ţurcanu şi execută ordine politice. Acum, ordinul a fost retragerea. Şi-au dat seama că au adus spitalul pe marginea prăpastiei. Discutau în urmă cu două săptămâni că nu mai au bani de salarii. Au vrut să dea oameni afară. Şi-au dat seama că nu pot gestiona situaţia şi pentru a nu avea pierderi politice, au renunţat”, a spus Portariuc.

Primarul municipiului l-a atacat şi pe preşedintele Consiliului Judeţean pentru modul cum a gestionat problema la Spitalul Judeţean şi pentru numirea celor doi foşti comisari de la Garda Financiară în conducerea celei mai mari unităţi medicale.

„Mi se pare lipsită de responsabilitate mişcarea domnului preşedinte care numeşte la Spitalul Judeţean, doi oameni care nu au absolut nicio legătură cu acest sistem. În afara faptului de a da amenzi agenţilor economici, nu cred să mai fi gestionat sau să fi avut experienţă managerială. Sunt doi oameni numiţi politic de PNL”, a mai afirmat Portariuc.

Edilul a recunoscut că îşi doreşte schimbarea majorităţii în Consiliul Judeţean şi să-l pună în dificultate pe preşedintele Florin Ţurcanu.

„Cât de curând trebuie schimbat modul cum se face politica la Consiliul Judeţean. Efectele acestei politici iresponsabile am început să le simţim cu toţii. Fie că vorbim de spital, apă, de deşeuri, de proiecte europene blocate şi de toate celelalte lucruri pe care nu vreau să le mai amintesc, legate de politica de clan sau de dictatura Ţurcanu”, a conchis Portariuc.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA