13.9 C
Botoșani
vineri, 24 mai 2024

Astăzi: PREMIERA spectacolului „M0028”

teatru spectacol

Teatrul Mihai Eminescu a programat pentru astăzi şi duminică, de la ora 19.00, la CASA TINERETULUI BOTOȘANI, PREMIERA spectacolului: „M0028” (premieră mondială). Scenariu: Kadri Özcan, Regie și ilustrație muzicală: Kadri Özcan, Scenografie: Mihai Pastramagiu, Mișcare scenică: Victoria Bucun, Distribuția: Bogdan Horga, Alexandra Acalfoae, Irina Mititelu, Anca Pascu, Lidia Uja, Alexandru Dobynciuc.

„Acesta este sfârșitul timpului…
Acesta este sfârșitul civilizației…
Odată cu trecerea secolelor, percepția noastră despre timp s-a modificat. Totul curge! Dar curge mult prea repede și, cumva, împotriva umanității… Astăzi, cu tehnologia noastră, cu invențiile noastre, cu dezvoltarea noastră, secundele au vârsta unui secol.
Marele vis al omului, nemurirea, e tot mai intens! Nuanțele devin tot mai inutile, iar albul și negru sunt dominantele unor nesfârșite scindări: inteligență – prostie, educație – primitivism, avuție – sărăcie, sănătate – boală.
Paradoxal, însă, pe măsura dezvoltării ei, omenirea înțelege tot mai greu că aceasta este singura planeta pe care o are! Și că, din păcate, tot ceea ce face se întoarce, într-un fel sau altul, împotriva singurului nostru acasă.
Am scris piesa M0028 cu astfel de gânduri bântuindu-mă neliniștitor. Și cu aceleași gânduri am pus-o în scenă la Botoșani, România. O altă țară, o altă cultură, însă aceleași angoase majore sfârtecându-ne ceas de ceas…” (Kadri Őzcan)

„Dependenţa de internet este o realitate clinică, iar acest fenomen poate fi agravat de smartphone, terminal devenit indispensabil pentru multe persoane, susţine psihiatrul belgian Jean-Marc Triffaux, de la spitalul universitar ‘La Cle’ din Liege, care are, încă din 2009, o unitate specializată în tratarea cyberdependenţei” („Jurnalul național”, 11 august 2014)

„Experţii susţin că folosirea exagerată a computerului şi internetului determină apariţia creierului de tip pop-corn, adică un creier care devine atât de obişnuit cu stimularea online şi conexiunile rapide încât omul nu mai este în stare să aibă o viaţă offline normală. Utilizatorii dependenţi de internet devin tot mai puţin capabili să înţeleagă emoţiile şi reacţiile umane, susţine psihologul Clifford Nass, de la Universitatea Stanford. Interacţiunea interumană este o abilitate învăţată, iar ei [cei care petrec mult timp în faţa computerului] nu ajung să o practice îndeajuns, a declarat Nass” (www.semneletimpului.ro)

„În anii următori, va fi posibilă apariția unei noi generaţii de sisteme de inteligenţă artificială care vor efectua anumite funcţii pe care oamenii le pot îndeplini cu uşurinţă: să vadă, vorbească, asculte, navigheze, manipuleze şi să controleze. Noua abordare are consecinţe importante pentru sarcini precum recunoaşterea facială şi cea vocală, pentru navigare şi planificare, care astăzi se află în etape elementare şi care se bazează foarte mult pe programarea umană. Anul trecut, IBM a anunţat că a construit cu ajutorul unui supercomputer o simulare a creierului uman ce includea aproximativ 10 miliarde de neuroni, adică peste 10% din totalul dintr-un creier uman” (www.descopera.ro)

pret bilet – 20 lei
biletele le găsiți la AGENȚIA TEATRALĂ în incinta ” Centrului Național de Informare si Promovare Turistică”, din Centrul Istoric – Piata 1 Decembrie 1918, nr. 4
tel. 0231 / 510 970

 

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

ULTIMA ORA