1.7 C
Botoșani
marți, 31 ianuarie 2023

Astăzi, ora 19.00: Premiera spectacolului „O noapte furtunoasă”

teatru, spectacol o noapte furtunoasa

Teatrul „Mihai Eminescu” a programat în această seară, de la ora 19.00, premiera spectacolului: „O NOAPTE FURTUNOASĂ ”, de I.L. Caragiale. Regia  artistică: George Șfaițer, scenografia:  Mihai Pastramagiu.

Distribuție: Jupân Dumitrache – Cezar Amitroaei, Nae Ipingescu  – Mihail Donțu, Veta – Silvia Răileanu, Zița  –  Petronela – Lorena Chiribuță, Rică Venturiano – Dragoș Radu, Chiriac  – Florin Aionițoaei, Spiridon  –  Robert – Sebastian Vanzariuc

„Caragiale și iubirea”, acesta este semnul sub care am considerat necesar să îl recitesc pe marele dramaturg. Am plecat de la gândul că fiecare om poate iubi adevărat, onest. Nici personajele lui Caragiale nu cred că se abat de la acest precept. De  aceea mi-am dorit ca Veta și Chiriac să se iubească frumos și cinstit, Rică și Zița să formeze „o celulă de bază a societății, familia”, chiar și Ipingescu are gânduri tandre față de Zița, gânduri pe care nu le dezvăluie. 

Iubirea de mahala poate fi la fel de frumoasă ca și cea din înalta clasă. Nimic nu poate să împiedice ca doi oameni să se iubească. Frumusețea redescoperirii lui Caragiale sub forma umană, lăsând deoparte șarja umoristică, m-a tentat în montarea acestui text atât de cunoscut. Am vrut să arăt și o altă „față” a dramaturgului. „O noapte furtunoasă” – un text și un spectacol dedicat relației umane firești, calde, fără ocolișuri. 

George Șfaițer, regizorul spectacolului.

Biletele se găsesc la Casa Tineretului din B-dul Mihai Eminescu nr. 48, tel 0231 513948 sau 0231 512184 (program: 10.00 – 12.00 și 16.00 – 18.00, de marți până duminică inclusiv)
Pret bilet – 20 lei;

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA