33.4 C
Botoșani
duminică, 14 iulie 2024

Astăzi ora 18.00: Spectacolul “Ursul”, pe scena Casei Tineretului

teatru spectacol

Teatrul Mihai Eminescu a programat în această după amiază, spectacolul “URSUL”, de A.P.CEHOV. Regia artistică: Mihai Donțu, Scenografia: Mihai Pastramagiu, distribuția: Crenola Muncaciu, Bogdan Muncaciu, Radu Dragoș. Spectacolul va avea loc pe scena Casei Tineretului.

Mereu atent la meandrele trăirilor sufleteşti, dramaturgul rus A. P. Cehov evidenţiază, în piesa sa „Ursul”, cam cât pot dăinui în timp, pentru o femeie, jurămintele de fidelitate eternă.
La moartea soţului, o doamnă din lumea bună a vremurilor demult apuse, jură celui tocmai plecat „dincolo” credinţă fără de cusur până la capătul vieţii.
Doar că pe când încă trăia, soţul – pentru a menţine aspectul de familie respectabilă – făcuse diverse împrumuturi. Imediat după deces, creditorii au şi venit la soţie să ceară banii împrumutaţi de defunct. O vreme „tare pe poziţie”, soţia îndoliată nu cedează la avansurile unuia dintre creditori, pentru ca în cele din urmă să se aleagă praful din jurămintele făcute soţului înălţat la ceruri.
Este vorba de o comedie spumoasă, gândită de regizorul Mihai Donţu în ritm alert, cu ironii îngroşate „la moment”, cu un final în care viaţa – în fapt, dragostea – triumfă în ciuda unor norme socotite la un moment dat a fi de netrecut.
Actorii Bogdan Muncaciu, Crenola Muncaciu şi Radu Dragoş au înţeles pe deplin intenţiile dramaturgului, drept care spectacolul – benefiicind şi de scenografia inspirată a lui Mihai Pastramagiu – se constituie ca o felie de viaţă adevărată, credibilă, impregnată de optimism.

Ca întotdeauna când e vorba de Cehov şi trupe cu reale calităţi artistice – spectacolul merită să fie văzut!

Pentru grupuri organizate de elevi, studenţi preţul biletului este de 7 lei, pentru celelalte categorii de public biletul fiind de 15 lei.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA