-1.3 C
Botoșani
miercuri, 8 februarie 2023

Asistent Spitalul Județean Botoșani: “Nu aveam voie să ne echipăm, justificam fiecare mască sau halat. De aceea au picat secții întregi”

Spitalul Județean Mavromati Botoșani a devenit un adevărat focar COVID-19. Peste 100 de cadre medicale sunt deja infectate și nu se știe câte vor mai fi în următoarele zile. Șefii spitalului au încercat să ne prezinte că situația este sub control dar realitatea este complet diferită.

Sunt medici botoșăneni în stare gravă iar angajații Spitalului Județean Botoșani au început să reacționeze. Vorbesc despre testarea făcută greșit și foarte târziu, despre instruirea personalului și despre “protecția” de care au beneficiat.

“Ei au făcut teste rapide care au sensibilitate 30%. Eu personal am făcut și testul rapid care a ieșit negativ și testul PCR care este pozitiv drept pentru care sunt internată. Sotul meu la fel, test rapid negativ și PCR pozitiv, evoluție severă fapt pentru care este în ATI la Boli Infecțioase Iași, 3 zile stare critică. Deci cadrele medicale din Botoșani nu au doar forme ușoare sau asimptomatice. Și un medic din ATI a stat 3 zile la ATI Iași cu forma gravă. Noi nu intrăm în statisticile lor. Instruire? Am făcut-o singuri cu filmulețe de pe Youtube sau trimise de colegi din țară de pe secții ATI.

Comunitar nu ne-am infectat. Ne izolam de familii, mare parte din cei care lucrează cu covid stau pe unde pot singuri tocmai pentru a nu intra în contact cu nimeni. La început nu aveam voie sa ne echipăm decât dacă era confirmat, justificam fiecare mască sau halat până s-au pus câteva diagnostice postmortem la pacienți care au stat pe secții neizolați fără a fi nici măcar suspecți, ce să mai vorbim de izolare. De aceea au picat secții întregi. Triaj defectuos pe baza asa-ziselor definiții de caz. Nici pacientă de 27 de ani nu s-a încadrat în definiția de caz…. Și la insistențele medicilor și a epidemiologuli spitalului s-a testat pacientă”, a explicat o asistentă medicală.

#covid19 #coronavirus #stiri #botosani

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

ULTIMA ORA