23.5 C
Botoșani
duminică, 14 august 2022

Asistent medical din Botoșani: “Ne luptăm cu mâine goale. Nu avem nimic. Ne-au dat cinci măști pe bază de semnătură”

Autoritățile județene fac ședințe peste ședințe și protocoale iar în spitale, medicii și asistenții nu au nici măcar un minim de echipament de protecție. Acum, ei se tem că ar putea fi infectați cu COVID-19, pentru că au intrat în contact cu tânăra de 27 de ani care a fost transferată astăzi la Iași.

Un asistent din Spitalul Județean Mavromati Botoșani ne-a spus că în momentul de față nu există nici măcar un minim de echipament de protecție și că au primit doar câteva perechi de mănuși și cinci măști, pe bază de semnătură.

Nu avem nimic. Nu avem echipamente. Ne-au dat cinci măști pe bază de semnătură. Folosesc o mască de două-trei ori, o dezinfectez… Una se spune și altul este adevărul. Că sunt măști, echipamente… Ne luptăm cu mâine goale. Eu mi-aș cumpăra măști și echipament ca să mă protejez dar nu am de unde. Nu găsesc nicăieri, ne-a spus asistentul din Spitalul Județean Botoșani.

Mai mult de două zile, o tânără de 27 de ani, infectată cu COVID-19, a fost plimbată pe mai multe secții ale Spitalului Județean Botoșani, fără a se ști că are coronavirus. Abia în această dimineață a venit confirmarea și ulterior a fost transferată la Iași. Ea a ajuns sâmbătă în urgențe, a fost mutată pe alte trei secții și a intrat în contact cu multe persoane.

“Dacă nu apărea pe foaia verde că a avut contact cu rude din Londra, rămânea internată la Diabet și probabil nu se lua nicio măsură. Noroc că nu erau bolnavi când au dat-o jos de pe targă. Dacă o băgau într-un salon cu bolnavi, era jale, a precizat asistentul care a mai spus că s-a făcut o anchetă epidemiologică și au fost întrebate cadrele medicale dacă au intrat în contact cu acea tânără.

“Trebuia să se facă recoltări, trebuiau închise secțiile, personalul trebuia să rămână în izolare”, a explicat asistentul.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here


ULTIMA ORA