-2.5 C
Botoșani
luni, 4 decembrie 2023

Şase candidaţi se luptă pentru funcţia de primar al comunei Drăguşeni GALERIE FOTO

Peste 2100 de locuitori ai comunei Drăguşeni sunt aşteptaţi astăzi la urne pentru a-şi vota noul primar. Pentru funcţia de primar se luptă şase candidaţi. Este vorba de Chiaburu Neculai (PDL), Nechita Eugen (USL), Roman Neculai (PP-DD), David Gheorghiţă (UDMR), Dumitriu Valerică (PRM) şi Irimia Dumitru (PER).

După decesul fostului primar Neculai Cucu, locuitorii comunei Drăguşeni trebuie să-şi aleagă un nou conducător. Alegerile de astăzi au provocat mare agitaţie prin Drăguşeni dar prin Podriga şi Sarata, localităţi unde sunt secţii de votare. Încă de dimineaţă, partidele şi-au trimis oameni în Drăguşeni care să monitorizeze tot ceea ce se întâmplă. Spre exemplu, în Drăguşeni, erau doi tineri care patrulau prin faţa secţiei de votare mai ceva ca jandarmii şi poliţiştii. La vreo 200 de metri, în faţa primăriei, mai multe maşini în care erau tineri social democraţi, în frunte cu liderul lor Răzvan Rotaru.

Agitaţie era mai mare în rândul membrilor partidelor politice decât în rândul alegătorilor. Până la ora 9.00 doar 83 persoane, dintr-un total de 2121, au votat. Oamenii erau mai preocupaţi de alte probleme decât de alegerea primarului. Unii erau la biserică, alţii la „Cafe bar”. Pentru alţii, alegerile au reprezentat un nou prilej de băut. Deşi era abia ora 9.00, doi bărbaţi, abia se puteau ţine pe picioare şi în tentativa de a ajunge acasă, mergeau dintr-o parte în alta a drumului.

Afişaj electoral pe panourile UE  

Primăria comunei Drăguşeni a reuşit să acceseze în anii trecuţi nişte fonduri cu finanţare europeană iar o regulă de bază spune că trebuie montate nişte panouri de informare cu privire la aceste proiecte. Un candidat la aceste alegeri, s-a gândit că aceste panouri sunt numai bune pentru a-şi lipi el afişele electorale.

Din punct de vedere al afişajului, doi dintre candidaţi au dus o campanie agesivă, cu multe bannere şi afişe lipte pe toţi copacii. În schimb, ceilalţi patru candidaţi apăreau doar pe panoul de afişaj de la primărie.

Nu îi cunosc pe candidaţi dar îl regretă pe fostul primar

Mai mulţi locuitori ai comunei Drăguşeni spun că nu îi cunosc pe candidaţi dar cu toate acestea au venit să-şi exercite votul. Ei îl regretă pe Neculai Cucu, fostul primar al comunei Drăguşeni. „Fostul primar a fost bun. Acum toţi promit dar cine ştie ce vor face. După ce sunt aleşi fac ce ştiu ei”, ne-a spus un alegător.

„Dumnezeu ştie cum va fi primarul. Fostul primar a fost bun. Nu îi cunosc pe candidaţi. Nu mi-au promis nimic”, a spus o femeie la ieşirea de la urne.

Un alt alegător speră ca noul primar să facă pentru comuna Drăguşeni cât a făcut Neculai Cucu: „Am votat pentru un trai mai bun. Ei au promis că o să facă. Să vedem ce vor face. Fostul primar a fost bun, a făcut multe şi a bucăţica la oricine. Dacă ar fi şi acesta la fel, ar fi bine”.

O altă femeie a ieşit cam dezamăgită de la vot. A crezut că dacă va veni la vot, va primi bani de la vreun candidat. „Nu ne-a dat nimic. Eu zis că ne dăm câte un milion”.

La alegerile de la Drăguşeni sunt 2121 de persoane pe listele permanente. S-au organizat, trei secţii de votare la Drăguşeni (1231 persoane), Podriga (769 persoane) şi Sarata (121).

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

297 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
ULTIMA ORA