28.3 C
Botoșani
sâmbătă, 20 iulie 2024

Armă cu aer comprimat descoperită într-un microbuz care intra în judeţul Botoşani

arma pusca vanatoare1

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Stânca au întocmit dosar penal unui bărbat, cu dublă cetăţenie română şi R. Moldova, în autoturismul căruia a fost descoperită o armă cu aer comprimat.

Ieri, în jurul orei 00.20, în Punctul de Trecere a Frontierei Stânca s-a prezentat, pentru efectuarea formalităţilor de trecere a frontierei, Viorel C., de 39 de ani, cu dublă cetăţenie română şi R. Moldova, pasager într-un microbuz Mercedes Sprinter, înmatriculat în R. Moldova.

La controlul de frontieră efectuat de către poliţiştii de frontieră şi lucrătorii vamali, sub salteaua unui pat improvizat în microbuz, a fost descoperită o armă cu aer comprimat marca Industry Brand.

Bărbatul a declarat că nu ştia că este interzisă trecerea frontierei cu arme fără autorizaţie. Poliţiştii de frontieră au întocmit pe numele bărbatului lucrare penală pentru săvârşirea infracţiunilor de contrabandă calificată şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor. Arma a fost ridicată în vederea confiscării urmând a fi predată lucrătorilor din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Botoşani – Serviciul Arme şi Muniţii.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA